Baile Imperiale Romane
La Complexul Hotelier Roman, dupa doua milenii de la fondarea Statiunii Herculane ne bucuram de calitatile tamaduitoare ale apelor care izvorasc din adancuri la fel cum o faceau romanii, chiar in bazinele construite de acestia.

Baza de tratament

Baza de tratament a Complexului Hotelier Roman este dotata cu aparatura medicala de ultima generatie (tip BTL-5000) care ne ofera multiple posibilitati terapeutice si de investigatii pe care le realizam in cele doua sectii: electroterapie si hidroterapie.

Personalul medical este compus din specialist balneofizioterapeut, asistenti medicali principali balneofizioterapeuti si de specialitate medicala, kinetoterapeuti, profesor CFM (cultura fizica medicala), maseuri si infirmiera.

Cabinetul de electroterapie

In acest cabinet efectuam proceduri cu curenti de joasa si medie frecventa in scop terapeutic si profilactic: curenti diadinamici, curenti galvanici, curenti Trabert, TENS, electro-stimulare si electro-gimnastica, curenti interferentiali. Prin folosirea combinata a curentilor electrici se obtin simultan efecte antialgice, miorelaxante, decontracturante, vasculotrofice, hiperemiante, rezorbtive.

Indicatii: afectiuni reumatismale (artrite, artroze, tendinite, mialgii, redori articulare), afectiuni neurologice (nevralgii, nevrite, pareze, parestezii), stari post-traumatice (contuzii, entorse, luxatii hematoame, intinderi musculare), tulburari circulatorii periferice, afectiuni ginecologice si gastroenterologice.

Aerosoli

Aerosolii se efectueaza cu nebulizatoare tip Omron cu ultrasunete, care transforma lichidul in particule foarte fine, usor de inhalat. La prescriptia medicului, se efectueaza aerosoli cu substante medicamentoase sau cu apa sulfuroasa. Apa sulfuroasa are cea mai completa actiune antiinflamatoare si trofica (prin elementul sulf), actiune plastica, de refacere a mucoaselor si actiune antiseptica si hiposecretorie.

Indicatii: afectiuni pulmonare (traheite, bronsite, astm bronsic) si afectiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite)

Unde scurte

Terapie cu curenti de inalta frecventa, cu efect antialgic si miorelaxant prin actiunea calorica la nivelul tesuturilor profunde.

Indicatii: afectiuni reumatismale degenerative, afectiuni respiratorii, digestive, urogenitale, ORL, ginecologice etc.

Magnetodiaflux

Este o procedura care foloseste campuri electromagnetice generate de curenti de joasa frecventa si cu efecte benefice vizibile inca de la prima aplicare a acestora. Cresterea vascularizatiei locale, accelerarea consolidarii fracturilor, actiunea antialgica efectul favorabil in HTA si efectul sedativ general sunt doar unele dintre actiunile acestor campuri electomagnetice asupra organismului.
Indicatii: afectiuni reumatismale, sechele post-traumatice, afectiuni neuropsihice, cardiovasculare, respiratorii, digestive, endocrine, ginecologice.

Masaj

Masajul este executat de asistenti medicali cu specializare adecvata, in cabine individuale, respectand astfel intimitatea pacientului. Masajul poate fi prescris de medic: partial (jumatatea superioara sau inferioara a corpului) sau general, iar efectul este antialgic (combate durerea), decontracturant (relaxant), trofic si sedativ.

Ultrasunet

Ultrasunetul efectueaza un micromasaj al celulelor si tesuturilor, avand o mare forta de penetrare. Pentru o transmitere optima a undelor ultrasonice se foloseste un agent de cuplare (gel pentru ultrasunet), iar pentru a avea un efect mai intens, folosim un gel antiinflamator, absorbtia acestuia fiind facilitata de actiunea de micromasaj al ultrasunetelor.
Efecte: analgezic, antiinflamator, miorelaxant, fibrolitic (topirea unor aderente), patrunderea substantelor medicamentoase prin tegument.
Indicatii: artroze, lumbago, nevralgii, mialgii, contuzii, entorse, luxatii, fracturi.

Sala de gimnastica medicala

Este dotata cu benzi rulante, bicicleta ergonomica, aparat multifunctional, saltele, spaliere, mingi medicinale cu diferite greutati, bastoane, gantere.
Programele de kinetoterapie se efectueaza sub indrumarea stricta a prof. CFM (cultura fizica medicala), in grupe pe afectiuni sau individual, in functie de prescriptia medicului. Programele de exercitii pot fi profilactice (pentru mentinerea si intarirea starii de sanatate), terapeutice (se trateaza afectiunea diagnosticata medical) sau de recuperare cu scopul tratarii deficientelor functionale in cazul unor boli cronice.

Dus subacval

Este o procedura de hidroterapie prin combinatia dintre baia calda si masaj, cu actiune deosebit de reconfortanta, creand o stare de buna dispozitie si tonifiere.
Indicatii: spondiloze, spondilite, nevralgii, sechele dupa fracturi, luxatii, entorse, dureri musculare etc.

Baie galvanica generala
(Baie Stanger)

Baia galvanica este procedura de hidroterapie care imbina efectul curentului galvanic cu efectul termic al apei fiind o indicatie majora in tratarea afectiunilor reumatismale degenerative, nevralgiilor si nevritelor, sechelelor post-traumatice, pareze si parestezii, tulburari circulatorii periferice.

Baia sulfuroasa

“SANO PER AQUA” –Sanatate cu ajutorul apei
Baia sulfuroasa este procedura de baza in toate schemele de tratament la Baile Herculane. Continutul bogat de hidrogen sulfurat in concentratie de pana la 60 mg/l este singurul compus al sulfului care se absoarbe in organism prin piele.

Apa sulfuroasa are proprietatea de a vindeca foarte multe boli: reumatismale, boli ale aparatului locomotor si respirator, boli ginecologice cronice, digestive. Dar are si contraindicatii: boli acute, TBC, sarcina, epilepsie, tulburari psihice, neoplasm si sindrom hemoragic.

Baia sulfuroasa se efectueaza in bazin sau in cada, apa fiind termometrizata mereu si pacientul supravegheat atent.

O alternativa pe care o oferim pacientilor cu probleme grave cardiovasculare, sau alte afectiuni care au contra-indicata baia sulfuroasa, este baia de plante medicinale (flori de fan, tei, musetel, menta) cu efect sedativ si relaxant.